Agurkai
Viename puodelyje agurkų yra 11% vitamino K, 4% vitamino C, magnio, kalio ir mangano, 2% vitamino A, tiamino, riboflavino, B-6, folio rūgšties, pantoteno rūgšties, kalcio, geležies, fosforo ir dieninė vario bei cinko dozės.
Agurkai taip pat yra lignanai, ir tyrimai parodė jog jie mažina širdies, kraujagyslių ligų ir kelių rūšių vėžio rizikas. Daugelis tyrimų parodė, kad agurkų vartojimas sumažina nutukimo, diabeto, širdies ligų ir bendrojo mirtingumo riziką. Agurkai taip pat naudingi hidratacijai, odai bei kaulų sveikatai.
Maistinė vertė (100 g)
Angliavandenių
2 g
Baltymų
1 g
Riebalų
0 g
Energetinė vertė (100 g)
Kalorijų
14 kcal
Kas yra KILO.lt?
Susidomėjai KILO.LT? Nebeatidėliok rytojui! Registruotis