Žuvies ir jūros gėrybių kalorijos
Žuvis ir jūros gėrybės yra rekomenduojamos valgyti bent du kartus per savaitę ne tik tada, kai norisi padailinti kūno formas, bet ir išlaikyti esamą svorį bei gerai jaustis. Žuvyje gausu Omega-3 riebiųjų rūgščių, kurios yra būtinos žmogaus organizmui. Nors jūros gėrybių produktų energetinė vertė nėra didelė, kitaip tariant, jūros gėrybių produktų kaloringumas yra palyginus žemas, tačiau reikia atminti, kad žuvis nelygu žuviai. Tarkime, lašiša turi gerokai daugiau kalorijų už karpį, todėl kiekvienam, kuris griežtai kontroliuoja savo suvartojamų kalorijų kiekį, pagelbėti gali žuvies ir jūros gėrybių kalorijų skaičiuoklė arba žuvies ir jūros gėrybių kaloringumo lentelė, kurią galite rasti internete. Ją naudodamiesi nesunkiai suskaičiuosite, kiek suvartojote kalorijų ne tik valgydami žuvį, bet ir daugelį kitų maisto produktų. Taigi, žuvies produktų kalorijų sąrašas (ir ne tik) leis kontroliuoti savo mitybą, o tuo pačiu ir sėkmingai atsikratyti nereikalingų kilogramų.
Ančiuviai Banginio mėsa Ikrai Jūrinis ešerys Jūros gėrybių kokteilis sušaldytas glazūruotas "Nowaco" Jūrų lydeka Kalmarai Kamčiatkos krabų skonio mėsa Karpis Karšto rūkymo jūrinis ešerys Karšto rūkymo jūros lydeka Krabų lazdelės Krabų mėsa Krabų skonio lazdelės Krevetės Lašiša Lašišos file Lydeka Lynas Menkė Menkė, šaldyta, be galvos Menkės filė Midijos Moliuskas Otas Plekšnė Rūkyta lašišos filė Rūkytos midijos Šaldytos jūrų lydekos Šamas Silkė (marinuota Atlanto) Silkė (sūdyta Atlanto) Silkės file Silkės file, fasuota Skumbrė Skumbrė, konservuota pomidorų padaže Snieginių krabų skonio lazdelės Šprotai aliejuje Starkio file Sterkas Sūdyta lašiša Sūdyta lašišos filė Sūdyta, pjaustyta lašiša Tunai, konservuoti savo sultyse, nusausinta Tunas Tunas aliejuje Tunas savose sultyse (180g skardinė) Ungurys Ungurys (rūkytas) Upėtakis (margasis) Upėtakis (vaivorykštinis) Vėgėlės file Žuvies file, balta Žuvies piršteliai