Vaisių, uogų ir jų konservų kalorijos
Vaisių bei uogų vartojimas yra vienas iš sveikos mitybos pagrindų. Tačiau klysta tie, kurie galvoja, kad šių produktų galima valgyti kiek tik nori. Netiesa, uogų bei vaisių kalorijos taip pat turi būti normuojamos. Taip pat svarbu nepamiršti, kad kai kuriuose vaisiuose yra išties daug gliukozės, kuri patekusi į žmogaus organizmą virsta angliavandeniais. Norint šiuos angliavandenius “sudeginti”, vaisius bei uogas derėtų valgyti pirmoje dienos pusėje, nes kitaip jie gali tiesiog tapti keliais nereikalingais kilogramais. Be to, svarbu atkreipti dėmesį ir į tai, koks yra vaisių ar uogų kaloringumas. Jei kalorijas skaičiuojate pirmą kartą, jums puikiai pagelbės vaisių kaloringumo lentelė, kurią galite rasti internete. Tokioje lentelėje yra pateikta vaisių ir uogų energetinė vertė bei maistingosios medžiagos. Vaisių kalorijų sąrašas išties pravers, norint neviršyti rekomenduojamos kalorijų normos per dieną.
Abrikosų kalorijos Abrikosas (džiovintas) Agrastai Alyvuogės, juodosios, konservuotos, be kauliukų Alyvuogės, žalios, konservuotos, be kauliukų Ananasai (kubeliais) Ananasai, konservuoti savo sultyse, nusausinti Apelsinai Apelsino žievelė Arbūzas (riekė) Avietės Avokadas Bananai Bananai (džiovinti) Braškė (vidutinio dydžio) Braškės Bruknės Citrina Datulė Datulės Džiovintos slyvos Džiovintos spanguolės Džiovintų uogų mišinys Figos Figos (džiovintos) Gervuogės Goji uogos Granatai Greipfruitas Kivi (vidutinio dydžio) Konservuotos kriaušės Kriaušė (vidutinė) Kriaušės (džiovintos) Ličiai Mandarinai Mangai, džiovinti Mango vaisius (mažas) Melionai Mėlynės Nektarinai Obuoliai (džiovinti) Obuoliai (trinti) su cukrumi "Kėdainių konservų fabrikas" Obuolys (vidutinis) Papaja Persikas Persimonai Pomelo greipfrutas (skiltelėmis) Razinos Serbentai (juodieji) Šilauogės Slyvos Spanguolės Trešnės Vynuogės raudonosios Vynuogės žaliosios Vyšnios Žalioji citrina (laimas) Žemuogių kalorijos