Informacija:
Paruošimo laikas:nuo 5 min iki 15 min.
Maistinė vertė:
Angliavandenių - 46 g
Baltymų - 23 g
Riebalų - 11 g
Energetinė vertė:
376 kcal.
» Sūris „Parmesan“ - 20 g
» Žalieji smidrai - 150 g
» Cukrus - 1 žiūpsnelis
» Česnakai - 5 g
» Jogurtas, 2,4% rieb. - 100 g
» Makaronai - 50 g
» Juodieji pipirai - 1 žiūpsnelis
Nurodomas žalių (neapdorotų) produktų svoris. Išvirus 100 g ryžių, jie svers 250-300 g, nes sugers daug vandens. Mėsa ir žuvis po apdorojimo sveria mažiau. Bet visur nurodomas žalių produktų svoris.
1. Makaronus išvirkite pasūdytame ir šiek tiek pasaldintame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.
2. Smidrus nuplaukite, nupjaukite sukietėjusias dalis, stiebus 1–2 minutėms įmeskite į verdantį vandenį. Išgriebus nuvarvinkite.
3.Į keptuvę įdėkite liesą jogurtą, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir užvirinkite. Suberkite tarkuotą parmezaną, įspauskite skiltelę česnakų ir gerai išmaišykite.
4. Makaronus ir smidrus sudėkite į lėkštes ir užpilkite gautu padažu.
5. Papuoškite baziliko šakele.
Skanaus!