Informacija:
Paruošimo laikas:virš 30 min.
Maistinė vertė:
Angliavandenių - 50 g
Baltymų - 38 g
Riebalų - 10 g
Energetinė vertė:
410 kcal.
» Kalendra, šviežia (lapai) - 5 g
» Alyvuogių aliejus - 6 g
» Druska (juoduota) - 1 žiūpsnelis
» Saldžiosios bulvės - 150 g
» Juodieji pipirai - 1 žiūpsnelis
» Raudonėlis, džiovintas - 1 žiūpsnelis
» Imbieras - 5 g
» Žalioji citrina (laimas) - 1 vnt.
» Sojos padažas - 5 ml
» Vištienos filė - 150 g
Nurodomas žalių (neapdorotų) produktų svoris. Išvirus 100 g ryžių, jie svers 250-300 g, nes sugers daug vandens. Mėsa ir žuvis po apdorojimo sveria mažiau. Bet visur nurodomas žalių produktų svoris.
Dubenėlyje paruoškite vištienos marinatą iš alyvuogių aliejaus, pusės laimo sulčių, sojos padažo, kapoto imbiero, trupučiu skysto medaus ir prieskonių (pipirai, raudonėlis, druska). Į marinatą sudėti vištienos file ir marinuoti nemažiau 15 min. Įkaitinti orkaitę iki 180-200 laipsnių. Nulupti ir kubeliais supjaustyti saldžias bulves. Jas sudėti į indą išpurkštą aliejumi. Galite apibarstyti prieskoniais, jei mėgstate. Bulves kepti apie 15 minučių tada sudėti vištienos file ir kepti dar dar 20-25 min kol apskrus. Apibarstyti kapota šviežia kalendra. Pateikite su laimo skiltelėmis. Skanaus.