Informacija:
Paruošimo laikas:virš 30 min.
Maistinė vertė:
Angliavandenių - 72 g
Baltymų - 49 g
Riebalų - 17 g
Energetinė vertė:
625 kcal.
» Druska (juoduota) - 1 žiūpsnelis
» Kiaušiniai (dideli) - 1 vnt.
» Vanduo - 1 stiklinė
» Grikių kruopos - 35 g
» Varškė, liesa, 0,5% rieb. - 180 g
» Kriaušės (džiovintos) - 25 g
» Cukrus - 25 g
Nurodomas žalių (neapdorotų) produktų svoris. Išvirus 100 g ryžių, jie svers 250-300 g, nes sugers daug vandens. Mėsa ir žuvis po apdorojimo sveria mažiau. Bet visur nurodomas žalių produktų svoris.
Grikius perplaukite, užpilkite 1 stikline verdančio vandens, sudėkite sviestą ir virkite uždengus 15 minučių. Atvėsinkite. Džiovintus vaisius nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu. Po 5 minučių vandenį nupilkite, vaisius susmulkinkite. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi iki baltos masės, sudėkite varškę, džiovintus vaisius, druską ir gerai išmaišykite. Grikius sumaišykite su varškės mase ir iki standžių putų išplaktais kiaušinių baltymais. Apkepo masę sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais arba manų kruopomis pabarstytą formą ir kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių arba kol gražiai apskrus. Atvėsinkite.