Informacija:
Paruošimo laikas:nuo 15 min. iki 30 min.
Maistinė vertė:
Angliavandenių - 31 g
Baltymų - 47 g
Riebalų - 11 g
Energetinė vertė:
404 kcal.
» Kiaušiniai (vidutinio dydžio) - 1 vnt.
» Juodieji pipirai - 1 g
» Aliejus, saulėgrąžų - 2 ml
» Špinatai - 50 g
» Jogurtinė grietinė, 10% rieb. - 10 g
» Druska (juoduota) - 1 g
» Varškė, liesa, 0,5% rieb. - 180 g
Nurodomas žalių (neapdorotų) produktų svoris. Išvirus 100 g ryžių, jie svers 250-300 g, nes sugers daug vandens. Mėsa ir žuvis po apdorojimo sveria mažiau. Bet visur nurodomas žalių produktų svoris.
Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės. Špinatus nuplaukite ir perliekite karštu vandeniu. Kiek įmanoma geriau nusausinkite ir šiek tiek pasmulkinkite. Įmaišykite į varškės masę. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles. Patiekite su jogurtine grietine.