Informacija:
Paruošimo laikas:virš 30 min.
Maistinė vertė:
Angliavandenių - 24 g
Baltymų - 37 g
Riebalų - 21 g
Energetinė vertė:
454 kcal.
» Vištienos faršas - 150 g
» Česnakai (vidutinio dydžio skiltelė) - 1 vnt.
» Čiobreliai - 2 g
» Svogūnas (vidutinis) - 1 vnt.
» Paprika (vidutinio dydžio) - 1 vnt.
» Kiaušiniai (vidutinio dydžio) - 1 vnt.
» Alyvuogių aliejus - 3 ml
» Juodieji pipirai - 1 g
» Pomidoras (vidutinis) - 1 vnt.
Nurodomas žalių (neapdorotų) produktų svoris. Išvirus 100 g ryžių, jie svers 250-300 g, nes sugers daug vandens. Mėsa ir žuvis po apdorojimo sveria mažiau. Bet visur nurodomas žalių produktų svoris.
Svogūną nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Sumaišykite su vištienos faršu. Į faršą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir čiobrelių. Gerai išminkykite ir formuokite nedidelius kukulius. Paprikoms išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Pomidorą supjaustykite stambesniais gabaliukais ir sumaišykite su paprikomis ir išspaustu česnaku. Kepimo indą ištepkite aliejumi. Įberkite pusę pomidorų mišinio ir paskleiskite plonu sluoksniu. Sudėkite vištienos kukulius, į tarpus supilstykite likusį pomidorų mišinį. Uždenkite dangčiu arba kepimo folija ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių.