Informacija:
Paruošimo laikas:virš 30 min.
Maistinė vertė:
Angliavandenių - 53 g
Baltymų - 60 g
Riebalų - 19 g
Energetinė vertė:
627 kcal.
» Juodieji pipirai - 1 žiūpsnelis
» Riešutai anakardžių - 20 g
» Bazilikai - 1 sauja
» Alyvuogių aliejus - 1 ml
» Druska (juoduota) - 1 žiūpsnelis
» Raudono vyno actas - 2 ml
» Agurkai - 2 vnt.
» Sūris Mozarela, 48 % rieb. - 25 g
» Ryžiai, ilgagrūdžiai - 50 g
Nurodomas žalių (neapdorotų) produktų svoris. Išvirus 100 g ryžių, jie svers 250-300 g, nes sugers daug vandens. Mėsa ir žuvis po apdorojimo sveria mažiau. Bet visur nurodomas žalių produktų svoris.
Vištienos krūtinėlę nuplaukite, įpjaukite išilgai, kad suformuotumėte kišenę. Bazilikus susmulkinkite, sumaišykite su kitais marinato ingredientais. Marinatu aptepkite vištienos krūtinėlę ir palikite marinuotis bent 4 valandas ar per naktį. Nepamirškite patepti ir „kišenių“. Anakardžių riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, po to šiek tiek pasmulkinkite ir sudėkite į dubenėlį. Mocarelos tipo sūrį ir bazilikų lapelius taip pat pasmulkinkite. Sumaišykite su likusiais ingredientais. Paragaukite ar netrūksta prieskonių. Vištienos kišenėlę prikimškite įdaru ir sutvirtinkite mediniais pagaliukais. Dėkite į kepimo indą, įpilkite šiek tiek likusio marinato. Šiek tiek pabarstykite druska. Kepkite 25-35 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol vištiena gražiai parus, o sūris išsilydys. Valgyti su ryžiais ir agurkais.