Informacija:
Paruošimo laikas:nuo 15 min. iki 30 min.
Maistinė vertė:
Angliavandenių - 28 g
Baltymų - 56 g
Riebalų - 20 g
Energetinė vertė:
519 kcal.
» Cukinijos - 200 g
» Sūdyta, pjaustyta lašiša - 80 g
» Druska - 1 žiūpsnelis
» Miltai, kvietiniai - 20 g
» Juodieji pipirai - 1 žiūpsnelis
» Alyvuogių aliejus - 3 ml
» Varškė, liesa, 0,5% rieb. - 180 g
» Krapai - 0.5 vnt.
Nurodomas žalių (neapdorotų) produktų svoris. Išvirus 100 g ryžių, jie svers 250-300 g, nes sugers daug vandens. Mėsa ir žuvis po apdorojimo sveria mažiau. Bet visur nurodomas žalių produktų svoris.
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, įmušame kiaušinius, įtrupiname varškę, pamaišome. Įdedame miltų, druskos, pipirų ir krapų. Kepant į blyno vidų įdedame lašišos gabaliuką. Dėmesio! Kadangi druska pradės iš cukinijos leisti vandenį, tai antras blynų užliejimas gali pasirodyti truputį skystesnis, t.y. gali norėtis įdėti papildomai miltų, jei labai suskystės tešla, tai galima truputėlį jų įdėti, pusę šaukšto.