Informacija:
Paruošimo laikas:nuo 15 min. iki 30 min.
Maistinė vertė:
Angliavandenių - 55 g
Baltymų - 23 g
Riebalų - 10 g
Energetinė vertė:
399 kcal.
» Avinžirniai - 100 g
» Raudonėlis, džiovintas - 5 g
» Česnakai (vidutinio dydžio skiltelė) - 1 vnt.
» Špinatai - 40 g
» Juodieji pipirai - 1 žiūpsnelis
» Alyvuogių aliejus - 5 ml
Nurodomas žalių (neapdorotų) produktų svoris. Išvirus 100 g ryžių, jie svers 250-300 g, nes sugers daug vandens. Mėsa ir žuvis po apdorojimo sveria mažiau. Bet visur nurodomas žalių produktų svoris.
Žirnius iš vakaro užpilkite 2 litrais vandens ir palikite stovėti per naktį. Ryte užvirkite. Nusunkite ir atvėsinkite.
Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, į ją įpilkite pusę nurodyto aliejaus kiekio. Įkaitus aliejui su žiupsneliu druskos į keptuvę dėkite špinatų lapus (jei reikia, atskiromis porcijomis). Troškinkite kelias minutes, kol suminkštės. Išimkite ir padėkite atskirai. Vėl įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir supilkite likusį aliejų. Įkaitusiame aliejuje iki auksinio geltonumo apkepkite smulkiai kapotą česnaką. Tada sudėkite pipirus, raudonėlius ir išmaišykite. Viską kepkite dar 1–2 minutes, įpilkite šiek tiek vandens, paskaninkite druska ir pipirais. Į gautą masę sudėkite avinžirnius ir troškinkite 5 minutes. Sudėkite špinatų lapus. Jei troškinys sausas, įpilkite dar šiek tiek vandens. Uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 5–10 minučių.