Informacija:
Paruošimo laikas:nuo 15 min. iki 30 min.
Maistinė vertė:
Angliavandenių - 123 g
Baltymų - 44 g
Riebalų - 14 g
Energetinė vertė:
800 kcal.
» Kario prieskoniai - 1 žiūpsnelis
» Alyvuogių aliejus - 5 ml
» Paprika, saldžioji, raudona - 150 g
» Pomidorai - 200 g
» Brokoliai - 200 g
» Šparaginės pupelės, žalios - 100 g
» Avinžirniai - 150 g
» Aitrioji paprika (čili), raudona - 10 g
» Morkos - 2 vnt.
Nurodomas žalių (neapdorotų) produktų svoris. Išvirus 100 g ryžių, jie svers 250-300 g, nes sugers daug vandens. Mėsa ir žuvis po apdorojimo sveria mažiau. Bet visur nurodomas žalių produktų svoris.
Avinžirnius virti kol suminkštės ( iš vakaro juos užsimerksite vandenyje, kad virtų trumpiau). Kol avinžirniai verda, susipjaustykite daržoves. Sudėkite į keptuvėje pakaitintą aliejų susmulkintą česnaką, ciberžolę (arba karį) ir trumpai pakaitinkite, tada sudėkite daržoves ir patroškinkite ant mažos ugnies. Jei daržovės išleido mažai sulčių, galite troškinant įpilti šiek tiek vandens. Troškintas daržoves sumaišykite kartu su avinžirniais. Skanaus!