Informacija:
Paruošimo laikas:nuo 15 min. iki 30 min.
Maistinė vertė:
Angliavandenių - 48 g
Baltymų - 7 g
Riebalų - 1 g
Energetinė vertė:
241 kcal.
» Morkos - 3 vnt.
» Moliūgas - 250 g
» Česnakai (vidutinio dydžio skiltelė) - 2 vnt.
» Svogūnų galvutės (ropiniai svogūnai) - 100 g
» Jogurtinė grietinė, 10% rieb. - 10 g
Nurodomas žalių (neapdorotų) produktų svoris. Išvirus 100 g ryžių, jie svers 250-300 g, nes sugers daug vandens. Mėsa ir žuvis po apdorojimo sveria mažiau. Bet visur nurodomas žalių produktų svoris.
Moliūgą reikia išvalyti: nuplauti, nupjauti kietą odą, išskobti sėklas, supjaustyti 2 cm dydžio gabaliukais. Svogūnus, česnakus nulupti ir susmulkinti: svogūnus didesniais šiaudeliais, česnakus - kiekvieną skiltelę per pusę. Morką nuskusti, gerai nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Visas daržoves sudėti į puodą ir užpilti verdančiu vandeniu, kad tik vos vos dengtų. Kai pradės virti, įberti sutrupintą sultinio kubelį. Virti, kol daržovės visiškai suminkštės. Jei vanduo išgaruos anksčiau laiko, įpilti dar šiek tiek. Kai daržovės jau bus išvirusios, sutrinti "blenderiu" arba virtuviniu kombainu. Dėti į dubenį ir pagardinti puse šaukšto jogurtinės grietinės.