Informacija:
Paruošimo laikas:virš 30 min.
Maistinė vertė:
Angliavandenių - 28 g
Baltymų - 72 g
Riebalų - 50 g
Energetinė vertė:
858 kcal.
» Jogurtinė grietinė, 10% rieb. - 10 g
» Manų kruopos - 20 g
» Varškė, pusriebė, 9% rieb. - 350 g
» Alyvuogių aliejus - 4 g
» Jogurtas, 2,4% rieb. - 40 g
» Kiaušiniai (dideli) - 2 vnt.
Nurodomas žalių (neapdorotų) produktų svoris. Išvirus 100 g ryžių, jie svers 250-300 g, nes sugers daug vandens. Mėsa ir žuvis po apdorojimo sveria mažiau. Bet visur nurodomas žalių produktų svoris.
Į karštą vandenį, kuriame ištirpintas vanilinas, supilamos manų kruopos ir išverdamos. Pertrinta varškė išmaišoma su atšaldyta manų koše, kiaušiniais, cukrum ir druska. Paruošta masė sudedama į riebalais išteptą skardą, paviršius išlyginamas, aptepamas grietine ir kepama kepimo krosnyje 20-30 min. Patiekiama su natūraliu jogurtu.