Informacija:
Paruošimo laikas:nuo 15 min. iki 30 min.
Maistinė vertė:
Angliavandenių - 15 g
Baltymų - 32 g
Riebalų - 24 g
Energetinė vertė:
414 kcal.
» Pienas, liesas (1%) - 1 stiklinė
» Sviestas 82% rieb. - 1 arbat.šaukštelis
» Kiaušiniai (dideli) - 3 vnt.
» Česnakai (vidutinio dydžio skiltelė) - 2 vnt.
» Svogūnas (vidutinis) - 20 g
Nurodomas žalių (neapdorotų) produktų svoris. Išvirus 100 g ryžių, jie svers 250-300 g, nes sugers daug vandens. Mėsa ir žuvis po apdorojimo sveria mažiau. Bet visur nurodomas žalių produktų svoris.
Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepkite svieste, kol dailiai pagels ir suminkštės. Voveraites nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite. Jeigu yra didesnių, jas perpjaukite per pusę. Grybus suberkite į keptuvę su svogūnais ir česnakais. Kiaušinius įmuškite į plakimo dubenį, ten pat supilkite pieną, įšspauskite česnako skilteles, suberkite sukapotas petražoles, pagal skonį berkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Išplakite. Kiaušinių plakinį pilkite į keptuvę ant voveraičių ir vis pamaišydama kepkite, kol kiaušiniai sukietės.