Informacija:
Paruošimo laikas:virš 30 min.
Maistinė vertė:
Angliavandenių - 18 g
Baltymų - 60 g
Riebalų - 31 g
Energetinė vertė:
601 kcal.
» Vištienos faršas - 200 g
» Pievagrybiai - 150 g
» Kiaušiniai (dideli) - 2 vnt.
» Alyvuogių aliejus - 3 g
Nurodomas žalių (neapdorotų) produktų svoris. Išvirus 100 g ryžių, jie svers 250-300 g, nes sugers daug vandens. Mėsa ir žuvis po apdorojimo sveria mažiau. Bet visur nurodomas žalių produktų svoris.
1. Perpjauti paprikas per pusę ir išvalyti. 2. Į vištienos faršą įberiam maltų pipirų ir druskos. 3. Faršą apkepame įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Apie 2 minutes. 4. Suberiame į keptuvę susmulkintus grybus ir pakepame dar 3 minutes. 5. Į šią masę galite pabarstyti savo pamėgtų žalumynų. 6. Iškepus faršo įdarui, keptuvę nuimti nuo ugnies. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. 7. Į paprikų puseles pridėti paruošto faršo su daržovėmis. 8. Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.