http://s27.postimg.org/czz0szptv/lent.jpg
Taigi, jeigu išsiverdate sriubą, paskui ją dar pakartotinai pašildote tai vitaminų praktiškai joje nelieka.
Man irgi sriubą dietoje įdėjo prieš pietus, tačiau aš asmeniškai ir kitiems siūlau ją pakeisti kuom nors kitu. Na bet kiekvienas už save sprendžia.
Aš tik pateikiau lentelę, kad verdamos daržovės praktiškai visų vitaminų savo netenka, todėl ir parašiau, kad sriubą valgyti beveik tas pats kas gert vandenį, tik kad sultinio kubelis imestas, tai ir rekomenduočiau pasikeist kokiu kitu patiekalu sriubą :)
C vitaminas iš vis iš jo nelieka..
O dėl to "kodėl sako, kad sveika?" tai čia bobučių laikų viskas:)
Visuomenė mažai apsiskaičius dažnai būna apie maistą ir jų papildus. Pvz vyresnio amžiaus žmoniem atrodo, kad proteinas, amino rūgštys yra vos ne steroidai kurie pučia viską ir kenkia organizmui:) Ir pabandyk tu jiem paaiškint, kad tai visai geras dalykas ypač sportuojančiam žmogui.. Kaip ir kreatinas, jo reikia žmogaus organizmui, ypač sportuojančiam žmogui, o kad pasiekt reikiamą normą tai reiktų suvalgyt apie 4kg jautienos, kad jo gauti, kadangi vienintelė jautiena jo turi šiek tiek..
Taigi turėkim geriau savo galvą. O dėl sriubų sakau dar kartą, kad tą lentelę įdėjau tik tam, kad kiti žinotų ir jau tada patys sprendžia valgyt jiem ją ar ne:)
Man kaip negeriančiam nei kavos nei arbatos, nevalgančiam sriubų nėra to poreikio "šilto skysčio", todėl man kitaip, ir renkuos mano manymu geresnes alternatyvas :)