Kaip laikytis obuolių dietos?
Pradėję laikytis obuolių dietos, kiekvieną rytą prieš pusryčius išgerkite stiklinę negazuoto mineralinio vandens, sumaišyto su obuolių actu (pusė arbatinio šaukštelio). Šis kokteilis suaktyvina virškinimo sistemos darbą ir iš organizmo pašalina per naktį susikaupusias kenksmingąsias medžiagas. Beje, toks kokteilis yra naudingas ir nesilaikant dietos, svarbu nepadauginti obuolių acto, nes gali pradėti kilti rūgštis. Laikydamiesi obuolių dietos, galite valgyti keptus, žalius arba džiovintus obuolius, jais gardinkite ir daržovių salotas, gerkite vandeniu skiestas, nesaldintas obuolių sultis. Norint pasiekti gerų rezultatų, per dieną reiktų suvartoti apie 1100-1300 kalorijų ir kartą per savaitę padaryti iškrovos dieną, kurios metu galima valgyti vien tik obuolius arba gerti obuolių sultis. Saldumynų, cukraus, riebaus , rūkyto ar konservuoto maisto vartoti negalima.
Obuolių dietos valgiaraštis:
Pusryčiai (pasirinktinai):
Pusė tarkuoto obuolio arba 250 g džiovintų obuolių ir 3 šaukštai avižinių dribsnių košės su liesu pienu,
Nedidelė riekelė rupios duonos ir 2 šaukštai 5 proc. riebumo varškės, pagardintos tarkuotu obuoliu ir cinamonu.
Priešpiečiai (pasirinktinai):
Šviežias arba paprastai keptas obuolys;
Stiklinė obuolių ir morkų sulčių.
Pietūs (pasirinktinai):
Trinta daržovių sriuba su obuoliais (viena lėkštė);
150 g. be riebalų keptos vištienos krūtinėlės su daržovėmis arba keptu obuoliu;
200 g. varškės apkepo su cinamonu ir obuoliais.
Pavakariams (pasirinktinai):
Kietai virtas kiaušinis su garstyčiomis;
Lieso jogurto indelis ir tarkuotas obuolys.
Vakarienė (pasirinktinai):
150 g žuvies, šaukštas ryžių ir tarkuotas obuolys;
Lėkštė šviežių daržovių salotų su saulėgrąžomis, citrinos sultimis, šlakeliu alyvuogių aliejaus ir obuoliais;
Liesas, virtas kumpis su obuoliais.
Obuolių dieta – mažo kaloringumo dieta, jos galima laikytis ne ilgiau kaip porą savaičių, nes organizmas, pajutęs, kad negauna pakankamai maisto, ims kaupti riebalų atsargas.