Kaip laikytis daržovių dietos?
Per dieną galima suvalgyti 1,5 kg daržovių: morkų, agurkų, paprikos, pomidorų, salotų, žaliųjų pupelių, bulvių, moliūgų, aguročių įvairių žalumynų ir t.t. Tad, sąrašas ne toks jau ir trumpas, rinktis tikrai yra iš ko, o štai, kas liečia vaisius, galite pasimėgauti tik obuoliais. Be to, laikantis dietos galite valgyti liesą jogurtą, avižinius dribsnius, ruginę duoną, neriebų pieną, kefyrą, o daržovių salotas pagardinti liesa grietine.
1 dienos pavyzdinis daržovių dietos valgiaraštis
Pusryčiai: avižiniai arba kukurūzų dribsniai su trintomis morkomis ir neriebiu pienu.
Priešpiečiai: vidutinio dydžio agurkas.
Pietūs: mėgstamų daržovių salotos, pagardintos alyvuogių aliejumi arba grietine, 2 virtos bulvės ir riekelė ruginės duonos.
Pavakariai: pomidoras arba paprika.
Vakarienė: mėgstamų daržovių salotos su šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Valgiaraščio variacijų yra išties daug, tačiau pagrindą sudaro daržovės, o jų pasirinkimas priklauso tik nuo jūsų paties skonio ir pomėgių. Svarbu atminti, kad daržovių dieta turi vadinamąjį „jo-jo“ efektą, kai, pradėjus maitintis įprastu maistu, numestas svoris grįžta. Norint, kad taip neįvyktų, svarbu palaipsniui į savo valgiaraštį įvesti ir kitus maisto produktus, kad organizmas spėtų vėl prisitaikytų prie didesnio maisto kiekio ir nepradėtų kaupti riebalų atsargų.