Padekite man surengti lietuviskas Kucias! Pasidalinkite savo receptais. Tikiuosi visi gales pasinaudoti o ir mano dukros nesedes apsiverkusios, kada mama gamino 2 dienas, o valgyti nera ko...
Pameciau savo kuciuku recepta, kurie GAUDAVOSI...
Kas pades man?...
500g pieno
60g šviežių mielių
150g aliejaus
300g cukraus
druskos
150g aguonų
1300g miltų
Mieles ištrinti su pora šaukštų cukraus, užpildyti šiltu pienu, įmaišyti pusę miltų, leisti pakilti. Tada įmaišyta aliejų, cukrų, druską, iš anksto karštame vandenyje buvusias užmerktas aguonas (vandenį nupilti naudojant tankų sietelį), įminkyti likusius miltus. Tešlos paviršių patepus aliejumi leisti pakilti. Gaminti kūčiukus ir kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol švelniai pagels/parus. Iš nurodyto kiekio išeina ~7 skardos (kepu porai šeimų plius vežimuisi į svečius).
1. Duona
2. Kūčiukai
3. Grūdų patiekalas
4. Grybų patiekalas
5. Daržovių patiekalas (pvz. salotos)
6. Žuvies patiekalas
7. Silkės patiekalas
8. II-asis daržovių/žuvies/silkės patiekalas (pasirinktinai)
9. Švieži vaisiai (pvz. obuoliai)
10. Džiovinti vaisiai/riešutai
11. Sultys
12. Kisielius/uogų putėsiai ar pan.
Patiekalų gamybą pasidalinu su mama, tad nei viena, nei kita pernelyg ilgai savose virtuvėse neužsibūnam. Juolab, kad didžiajai daliai patiekti daug pastangų ir nereikia :)
Butent tokio recepto ir norejau- minkstu mieliniu kuciuku. Butinai kepsiu visas septynias skardas!
Kas galetu pasidalinti receptu, kuriame nera zuvies? Cia as apie savo merginas...ka nors is salotu/grudu ir pan?... bukit geros, rasykit....
Su grūdais darau elementariai - išmirkytus ir paskui išvirtus (arba daigintus) prieš pat patiekimą į stalą maišau su medumi (jei reikia, šiek tiek skiedžiu vandeniu). Galima gardinti riešutais, aguonomis. Valgis paragavimui ir simbolikai :)