Poreikis šokoladui - trūksta magnio - jj gauti galima valgant: kakavą, riešutus, sėklas, daržoves, vaisius
Saldiems produktams - chromo, anglies, fosforo, sieros, triptofano - brokoliai, vynuogės, sūris, vištiena, jautiena, riebios žuvys, kiaušiniai, riešutai, spanguolės, krienai, kopūstai, kalafijorai, razinos, avižos, bananai, saldžios bulvės, špinatai
Duonai, makaronams - azoto - mėsos, riebios žuvys, riešutai, pupelės, Chia
Riebiam maistui - kalcio - augalinis pienas, sūris, žalios lapinės daržovės
Sūriam maistui - chloro, silicio - riebios žuvys, ožkos pienas, anakardžiai, riešutai, sėklos.
Gal pravers ;)
tai yra angliavandenių poreikis, jis siunčiamas apskritai visiems mirtingiesiems, tik ne visi mes įpratę atlikti tinkamą, kūnui nekenksmingą pasirinkimą. Didžioji dalis, kaip ir (drįstu sakyti) - Jūs, renkatės šokoladą, ar miltinę konditeriją ir t.t :) o tai ir yra blogybės, kurios nedraugauja su mūsų kūnais, todėl nereikia patiems savęs nusiskriausti, reikia mokėti patenkinti juntamą angliavandenių poreikį tinkamai, o kad tai padarytumėte tikslingai - reikia mokėti girdėti ko nori organizmas, nesivadovauti įpročiais, kurie, žinoma nuvestų link šokolado skyriaus. Yra begalės saldžių vaisių, rinkitės juos! ir čia jau negalios taisyklė, kad antroje dienos pusėje negalimas toks maistas, o tiksliau - jiems padaroma išlyga, kadangi šiuo atveju gausite daugiau naudos suvalgant pora vaisių, kai juntamas greitų angliavandenių poreikis, negu, kad pasirinktumėte, pvz., šokolado batonėlį.
Va Ilka puikiai atsako :)