mane gąsdina vienas dalykas – dienos kilokalorijų norma. Man sudarytame asmeniniame mitybos plane vidutiniška dienos maistinė vertė - ~1100 kcal. Mano manymu, pagal mano duomenis ir fizinį aktyvumą tai yra kur kas per mažai ir galėčiau savo mitybos planą drąsiai vadinti DIETA, o ne sveika mityba. Būtų labai įdomu sužinoti, pagal ką ir kaip dietologės nustato, kiek turėčiau suvartoti kilokalorijų? Ne per seniausiai pati skaičiavausi, tai kažkas ~1800, o čia man siūlo tik ~1100... Kaip jūs? Ar patenkinti mitybos planais? Jaučiatės sotūs? Ne silpna?
Beje, gali pakeisti, maciau skiltyje "dieta", uztenka pazymeti is naujo kiek kaloriju dienai nori ir atnaujins.
Nepamenu, koks mano pasirinkimas buvo, bet mano kcal norma 1200 dienai. Na kartais tikrai būna, kad skrandis save valgo, bet būna dienų, kad per daug lyg ir.. Tad, jei nesoti ar trūksta energijos, gali pakeisti valgiaraštį pagal pateiktas alternatyvas :)
as pasirinkau griezta plana. Pas mane 1200 kcal ir as realiai visada soti :))) na, nukrypstu ta prasme, kad papainioju patiekalus, bet kaloriju skaiciu islaikau ta pati visada, valgau tuo paciu metu, ryte angliavandenius, vakare - daugiau baltymu. O vandens kuo toliau, tuo daugiau isgeriu :) bet skrandis kaip laikrodis: 3 valandos praeina ir jau primena, kad laikas valgyt :)