100 gramų natūralaus jogurto yra: 73 kalorijos, 4.7g baltymų, 4.7g angliavandenių, 2.5-3.5g riebalų.

Natūralus jogurtas yra vertingas maisto produktas, kuriame esantys probiotikai, kitaip vadinami - gerosiomis bakterijomis, subalansuoja organizmo mikroflorą ir padeda esant sutrikusiam virškinimui. Jogurtas ypač rekomenduojamas, kai vartojami antibiotikai, kurie iš organizmo pašalina ne tik blogąsias, bet ir gerąsias bakterijas ir to pasekoje dažnai sukelia viduriavimą.

Su jogurtu žmogaus organizmas gauna reikalingus mikroelementus, D, B12 vitaminus ir baltymus. Stiklinėje jogurto yra 45 proc. rekomenduojamos kalcio dienos dozės. Be to, jogurtaslengviau virškinamas net už natūralų pieną – per valandą suvirškinama 91 proc. jogurto, kai tuo tarpu pieno – tik 32 proc. Be kalcio jogurto sudėtyje yra ir tokių mikroelementų kaip magnis ir geležis – kurie mažina kraujo spaudimą ir gali būti prevencinė priemonė vengiant anemijos.

Verta žinoti: prieš numatytą antibiotikų gėrimo laiką paskaičiuokite atgal dvi valandas ir suvalgykite mažą jogurto indelį, taip sumažinsite žarnyno mikrofloros galimus pažeidimus. Idealu būtų tą padaryti ir po išgertų tablečių praėjus dviems valandoms, taip papildytume gerųjų bakterijų balansą organizme.

Nerekomenduojama: įprastinių jogurtų nerekomenduojama valgyti žmonėms, kurie jautrūs pieno baltymui, tokiu atveju jogurto mėgėjai gali pasirinkti šį produktą be laktozės.

Pagardai: rekomenduojame valgyti natūralų jogurtą be pridėtinio cukraus. Tokį jogurtą galite patys pagardinti šviežiomis ar šaldytomis uogomis, avižiniais dribsniais ar cinamonu.

Jogurto maistinė vertė skiriasi pagal rūšis ir priedus, mes pateikiame ekologiško natūralaus DOBILO jogurto kaloringumą.